Om het triceps dippen nog uitdagender te maken kun je, als je die tot je beschikking hebt, de oefening uitvoeren in de ringen. Omdat de ringen los hangen zul je keihard moeten werken om balans te houden. Deze bodyweight oefening is een effectieve manier om functionele kracht te ontwikkelen.

Triceps oefeningen - dippen in ringen

Uitvoering:

  1. Ga tussen de ringen staan, pak ze vast en breng je jezelf met een kleine sprong in de startpositie met je armen gestrekt.
  1. Laat nu, terwijl je inademt, je elleboog buigen zodat je lichaam langzaam naar beneden zakt. Ga door tot je bovenarmen verder dan 90 graden ten opzichte van je onderarmen zijn.
  1. Druk jezelf dan gecontroleerd weer omhoog door je triceps aan te spannen, terwijl je uitademt. Probeer om balans te houden en de beweging zo vloeiend mogelijk te maken. Ga door tot je armen weer gestrekt zijn om vervolgens aan de volgende herhaling te beginnen.

Doe 2-3 sets van 5-12 herhalingen, of zoveel als in je schema past.

Trainingstips:

  • Het is belangrijk om je op het aanspannen van je triceps te focussen, je zult bij deze oefening ook je borst en schouders trainen, maar door zoveel mogelijk bewust je armen aan te spannen zal de oefening effectiever zijn voor je triceps.
  • Let goed op je houding en zorg er voor dat je niet gaat slingeren, wat bij deze oefening een extra grote uitdaging zal zijn.
  • Ga niet inzakken met je schouders, houd je rug recht en je benen stil.
  • Naarmate je verder vordert kun je verzwaren door een gordel met gewicht om te doen, of een dumbbell tussen je voeten te klemmen.

 

Gerelateerde oefeningen

Triceps fitness oefeningen - dippen tussen bankjes - thumbDippen tussen bankjes

halfgevorderd

Triceps fitness oefeningen - dippen op zwitserse bal - thumbDippen op bal

gevorderd

Triceps fitness oefeningen - dippen machine - thumbDippen machine

beginner

Triceps fitness oefeningen - dippen op dipstreun - thumbDippen op steun

gevorderd

< terug naar TRICEPS
< terug naar ARMEN