Preacher curl met machine is een goede fitness oefening voor de armen. Het trainen met de machine helpt je met de uitvoering en zorgt voor meer veiligheid. Dit is een isolatie oefening waarbij je goed de focus kunt leggen op je biceps.

Fitness oefeningen armen - Biceps preacher curl machine

Uitvoering preacher curl

  1. Ga in de machine zitten en selecteer het gewicht (eerste keer altijd laag beginnen). Pak de handvatten beet met een onderhandse greep (handpalmen naar boven, duimen naar buiten). Plaats je ellebogen stevig in het kussen en houd je rug recht. Til het gewicht omhoog tot je armen verticaal omhoog staan. Dit is je startpositie.
  2. Begin door je armen uit te strekken en het handvat langzaam naar beneden te laten zakken, terwijl je inademt. Ga door tot je armen bijna helemaal gestrekt zijn, maar zet je ellebogen niet op slot
  3. Til nu, terwijl je uitademt, langzaam het gewicht omhoog door je biceps aan te spannen. Ga helemaal door tot je armen weer verticaal omhoog zijn. Herhaal dan de beweging.

Doe 2-3 sets van 8-15 herhalingen of zoveel als in je schema past.

Trainingstips preacher curl

  • Voer de beweging gecontroleerd uit, laat het gewicht niet te snel zakken.
  • Knijp goed in je biceps.
  • Let erop dat alleen je onderarmen bewegen, houd de rest van je lichaam stil.
  • Het nadeel van de machine is dat de beweging voor je bepaald word, leer jezelf trainen met losse gewichten en kabels voor een natuurlijke bewegingsvrijheid.

 

Gerelateerde oefeningen

Fitness oefeningen armen - preacher biceps curl - thumbPreacher curl

halfgevorderd

< terug naar BICEPS
< terug naar ARMEN