De preacher curl is een goede fitness oefening voor het opbouwen van meer kracht in je biceps. De focus ligt meer op het lage gedeelte van je biceps en door het gebruik van een EZ stang zorg je voor een natuurlijke stand van je armen, die voor de meeste mensen prettiger aanvoelt dan bij een rechte stang.

Fitness oefeningen armen - preacher biceps curl

Uitvoering preacher curl

  1. Pak een EZ stang (de halter stang die golvend is). Pak de stang vast op het korte middenstuk, zodat de palmen van je handen een klein beetje naar binnen wijzen door de vorm van de stang. Ga op de preacher bank zitten met je onderarmen tegen het steunkussen en je borst ertegenaan. Begin met de stang bovenaan ter hoogte van je schouder. Dit is je startpositie.
  2. Terwijl je inademt, breng je nu langzaam de stang naar beneden totdat je onderarm volledig recht is en je biceps helemaal uitgestrekt zijn.
  3. Adem dan in terwijl je langzaam de stang met het gewicht naar je toe buigt, tot de stang weer op schouder hoogte is. Houd even vast en knijp hard in je biceps, laat de stang dan weer zakken voor de volgende herhaling.

Doe sets van 6-14 herhalingen.

Trainingstips preacher curl

  • Buig niet voorbij het zwaartepunt waar de stang naar je toe zou vallen, maar houd even vast net voor dit punt, anders haal je de spanning van je biceps en maak je de oefening minder effectief.
  • Let erop dat je stevig met je armen op het kussen steunt, alleen je onderarmen bewegen, de rest van je lichaam blijft stil.
  • Voer de beweging gecontroleerd uit, ga niet zwaaien of gooien met de halter.
  • Ontspan je nek en let op je ademhaling.

 

Gerelateerde oefeningen

Fitness oefeningen armen - staamde biceps halter curl - thumbStaande halter curl

halfgevorderd

< terug naar BICEPS
< terug naar ARMEN