Naast het gebruik van een rechte stang kun je de triceps pressdown doen met een touw. Het voordeel van de triceps pressdown met touw is dat het touw vrij kan bewegen, waardoor je armen natuurlijker bewegen en je meer spiervezels aanspreekt. De stand van je handen is neutraal, waardoor je meer de onderkant van je triceps aanspreekt.

Fitness oefeningen armen - triceps pressdown touw - afbeelding

Uitvoering triceps pressdown met touw

  1. Maak een touw vast aan de kabelmachine en zet de pulley op de hoogste stand. Pak het touw beet met een neutrale greep (handpalmen naar elkaar toe, duimen naar boven). Ga voor de machine staan met je rug recht en een heel klein beetje voorover vanuit je heupen. Houd je ellebogen zo dicht mogelijk tegen je lichaam en je bovenarmen recht. Je onderarmen wijzen schuin omhoog naar de kabelmachine. Dit is je startpositie.
  2. Terwijl je uitademt breng je nu het touw naar beneden door je triceps aan te spannen. Ga door tot het de uiteindes van het touw naast je zij en je armen volledig gestrekt zijn. Je kunt je armen op het einde licht naar binnen draaien. Onderaan even vast houden en nog eens goed knijpen in je triceps.
  3. Breng nu, terwijl je inademt het touw weer langzaam terug naar boven voor de volgende herhaling.

Doe 2-3 sets van 8-12 herhalingen, of zoveel als past in je schema.

Trainingstips triceps pressdown met touw

  • Voer de beweging gecontroleerd uit, laat het touw niet te snel omhoog komen.
  • Druk je ellebogen zo dicht mogelijk tegen je zij.
  • Houd je bovenlichaam stil, alleen je onderarmen bewegen.
  • Ga niet eerder omhoog dan dat je armen volledig gestrekt zijn, juist dat laatste stukje is waar je triceps het hards moeten werken.

 

Gerelateerde oefeningen

Ffitness oefeningen armen - triceps pressdown 1 arm - thumbPressdown één arm

halfgevorderd

< terug naar triceps
< terug naar ARMEN