De staande biceps curl met halter is een van de basisoefeningen voor de biceps. Door de oefening staand uit te voeren is de bewegingsbaan groter en pak je je biceps over de gehele lengte.

Fitness oefeningen armen - staamde biceps halter curl

Uitvoering halter curl

  1. Pak een halterstang vast met een onderhandse greep (je duimen wijzen naar buiten) op schouderbreedte. Ga recht op staan met je rug recht en je benen op schouderbreedte (bij trainen met zwaardere gewichten is het soms prettiger om een voet naar achter te zetten voor meer stabiliteit). Houd je borst omhoog en je schouderbladen naar elkaar toe. Kijk recht naar voren en druk je ellebogen strak tegen de zijkant van je lichaam. Dit is je startpositie.
  2. Curl nu, terwijl je uitademt, gecontroleerd de halter omhoog door je biceps aan te spannen. Voor extra intensiteit bovenaan nog eens extra hard  in je biceps knijpen.
  3. Laat vervolgens de stang weer langzaam terugzakken voor de volgende herhaling, terwijl je inademt.

Doe sets van 6-20 herhalingen, of zoveel als in je schema past.

Trainingstips:

  • Houd je ellebogen de gehele oefening strak tegen je lichaam zodat ze niet mee naar voren bewegen, anders helpen je rugspieren en maak je de oefening minder effectief.
  • Voer de beweging gecontroleerd uit, ga niet zwaaien of gooien met de halter.
  • Alleen je onderarmen bewegen, houd de rest van je lichaam de gehele oefening volledig stil, dus niet mee naar achter hellen met je bovenlichaam.
  • Je kunt de stang smaller of wijder pakken voor afwisseling, de belasting zal iets anders zijn.

 

Gerelateerde oefeningen

Fitness oefeningen armen - preacher biceps curl - thumbPreacher curl

halfgevorderd

< terug naar BICEPS
< terug naar ARMEN