Triceps strekken met halter, ook wel ‘scull crushers’ genoemd, is een effectieve fitness oefening voor het trainen van je triceps. Let wel op, deze oefening kan belastend zijn voor je ellebogen, wees dus voorzichtig met het selecteren van je gewicht.

Fitness oefeningen armen - Liggend triceps strekken halter
Uitvoering triceps strekken halter

  1. Pak een EZ-stang (de gebogen stang) beet met een overhandse greep (duimen aan de binnenkant) en ga voorzichtig met je rug op een vlakke bank liggen. Til de stang helemaal omhoog tot je armen gestrekt omhoog zijn, volledig haaks met je romp en de vloer. Houd je ellebogen naar binnen. Dit is je startpositie.
  2. Houd je bovenarmen en ellebogen zo stil mogelijk en laat, terwijl je inademt, de stang langzaam zakken richting je voorhoofd, door je ellebogen te buigen. Laat het gewicht helemaal zakken tot de stang heel lichtjes je voorhoofd raakt.
  3. Breng dan, door met je tricpes te knijpen, het gewicht weer langzaam helemaal naar boven tot de startpositie, terwijl je uitademt. Bovenaan heel even vast houden om vervolgens aan de volgende herhaling te beginnen.

Doe 2-3 sets van 8-12 herhalingen of zoveel als in je schema past.

Trainingstips:

  • Als je een elleboog blessure hebt is het verstandig om deze oefening te vervangen met een andere triceps oefening, er komt namelijk veel spanning op je gewrichten te staan.
  • Deze oefening kan ook met een rechte stang, maar bij een EZ-stang komt er minder spanning op je ellebogen en is de kans op blessures kleiner.
  • Je zult bij deze oefening met gewichten boven je hoofd werken. Begin altijd licht en verzwaar pas wanneer je de techniek onder controle hebt.
  • Voer de beweging gecontroleerd uit, laat de halter niet te snel naar beneden zakken.
  • Zorg ervoor dat je ellebogen de gehele oefening niet naar buiten buigen, houd ze zo stil mogelijk op dezelfde plek. Alleen je onderarmen bewegen.

 

Gerelateerde oefeningen

Fitness oefeningen armen - schuine triceps strekken halter - thumbSchuin strekken halter

halfgevorderd

< terug naar triceps
< terug naar ARMEN