De sprong squat is een goede bodyweight oefening voor meer explosiviteit in je benen. Het is een goede oefening voor hardlopers en vechtsporters die meer snelheid en kracht op willen bouwen. Explosieve oefeningen zorgen ervoor dat je hartslag flink word opgedreven, wat betekent dat je snel in je vetverbrandingszone komt.

Bodyweight oefeningen benen - sprong squat utileg en tips

Uitvoering:

  1. Ga rechtop staan, met je benen iets breder dan schouderbreedte en je voeten licht naar buiten op ongeveer 30 graden. Squat nu, terwijl je inademt, langzaam naar beneden, zo diep als je kunt, voorbij het punt waar je bovenbenen parallel met de grond zijn.
  1. Zodra je beneden bent duw je jezelf nu van uit je hakken zo explosief mogelijk omhoog, waarbij je al je adem in een keer uitblaast. Spring zo hoog je kunt.
  1. Land gecontroleerd, met je voeten tegelijk op grond, je tenen als eerst. Laat jezelf dan weer langzaam naar beneden zakken, voor de volgende explosie.
Doe 2-3 sets van 8-20 herhalingen.

Trainingstips:

  • Zorg ervoor dat je benen goed zijn opgewarmd voordat je deze oefening uitvoert.
  • Doe deze oefening niet als je knie of rug problemen hebt, landing heeft impact heeft op je gewrichten.
  • Land tegelijk op beide voeten, en land eerst op je tenen. Land niet met gestrekte benen en zorg er voor dat je knieën niet op slot staan.
  • Je kunt verzwaren door een halterstang in je nek te leggen of dumbbells vast te houden. Maar bouw langzaam op en doe dit alleen wanneer je comfortabel bent met de landing.
  • Niet uitvoeren onder lage plafonds!

 

Gerelateerde oefeningen

Benen boydweight oefeningrn - plie squat lichaamsgewicht- thumbPlie squat

beginner

Benen fitness oefeningen - pie squat dumbbell - thumbPlie squat dummbbell

halfgevorderd

Bodyweight oefeningen benen - split squat lichaamsgewicht - thumbSplit squat

halfgevorderd

Bodyweight oefeningen benen - pistol squat - thumb Pistol squat

verevorded

< terug naar BENEN