BO-008 borst oefeningen - DUMBELL PULLOVER header

Met de dumbbell pullover spreek je dezelfde spieren aan als de halter pullover: de onderkant van je borst, bovenkant latisimus en je serratus (dat zijn de kleine golvende spieren boven aan de zijkant van je buik, net onder je borst), de dumbbell geeft een mooie variatie op de halter. Het is een goede oefeningen om een complete en goede gedefinieerde borst te ontwikkelen.

Ga met de bovenkant van je rug overdwars op een bankje liggen zodat je een soort tafel vormt met je onderlichaam en je armen gemakkelijk naar beneden kunnen zakken. Adem in en laat de dumbell controleerd tot achter je hoofd zakken. Adem nu uit terwijl je het gewicht weer terug tilt tot boven je borts. Let op dat je een goede grip op de dumbbel hebt, je zult namelijkn behoorlijke gewichten boven je hoofd houden. Oefen daarom eerst met wat lichtere gewichten.

Wanneer je zwaar traint is het aan te raden om een spotter het gewicht aan te laten geven, train je alleen dan is het makkelijk als je de dumbell naast je neer legt op de bank, dan eerst gaat liggen in de juist posities en dan pas de dumbell naast je pakt om hem omhoog te duwen in startpositie.

Doe 2-3 sets van 8-15 herhalingen afhankelijk van het gewicht.

< ga naar flyes | volgende >

[hr style=solid-line margin_top=0 margin_bottom=0]
Pullover variaties voor de borst:
> Dumbbell pullover | Halfgevorderden
– Halter pullover | Halfgevorderden
– Halter pullover en press | Halfgevorderden
[hr style=solid-line margin_top=1 margin_bottom=1]

< terug naar BORST