Opdrukken met je armen oneven is een opdruk variatie waarbij je de borstspier weer net anders belast. Doordat je handen schuin op elkaar staan moeten je dieperliggende borstspieren harder werken om balans te houden.

Bodyweight oefeningen borst - opdrukken met handen oneven - afbeelding

Opdrukken uitvoering:

  1. Ga in de voorligsteun liggen, met je handen en tenen op de vloer. Houd je lichaam zo recht als een plank en zet je handen net iets wijder dan schouderbreedte, maar plaats ze oneven, de ene hand naar voren, en de andere naar achter. Dit is je startpostie.
  2. Laat je nu, terwijl je inademt, langzaam je bovenlichaam naar beneden zakken door je ellebogen te buigen. Ga zo diep mogelijk, maar laat je borst niet op de grond komen.
  3. Duw dan, terwijl je uitademt, jezelf omhoog door je borst aan te spannen. Ga door tot je armen weer gestrekt zijn en begin dan aan de volgende herhaling. Maak de set af en wissel dan de stand van je handen om.

Doe 2-3 sets van 5-15 herhalingen per kant, of zoveel als in je schema past.

Opdrukken trainingstips:

  • Voor meer uitdaging en explosiviteit kun je deze oefening ook polymetrisch uitvoeren. Laat je dan naar beneden zakken en druk jezelf explosief omhoog, zodat je handen van de vloer komen. Je wisselt de stand van je handen dan bij iedere herhaling in de lucht om.

 

Gerelateerde borst oefeningen

Bodyweight oefeningen borst - opdrukken uitleg en tips - thumbOpdrukken

gevorderd

Bodyweight oefeningen borst - opdrukken op stabiliteitsbal - thumbOpdrukken op bal

gevorderd

Bodyweight oefeningen borst - opdrukken met 1 arm - thumbOpdrukken 1 arm

gevorderd

< terug naar BORST