Crunch met medicijnbal werpen is een explosieve oefening voor de buikspieren. Het gooien is een dynamische beweging waarbij je alle spieren in je buik gebruikt.

Buikspier oefeningen - crunch bal werpen

Crunch met werpen uitvoering

  1. Ga op de grond liggen met je trainingsmaatje tegenover je. Hij of zij houd een verzwaarde bal vast. Jij zit op de grond met je knieën gebogen. Houd je kin van je borst en je rug recht. Dit is de startpositie.
  2. Laat nu de ander de bal naar je toe gooien wanneer je boven bent. Vang de bal en laat je direct naar beneden zakken, tot bijna op de mat, maar laat je schouderbladen niet op de grond komen. Adem in bij deze beweging.
  3. Crunch nu weer explosief omhoog en gooi in de beweging wanneer je bijna boven bent de bal terug naar je trainingspartner. Adem krachtig uit bij deze beweging. De ander vangt de bal zodat deze meteen weer gegooid kan worden voor de volgende herhaling.

Doe sets van 10-20 herhalingen Gebruik een bal van 3-5kg, begin met een lichte bal en bouw op vanuit daar.

Crunch met werpen trainingstips

  • Wees er zeker van dat je trainingsmaatje de bal verwacht, een medicijnbal is hard en niet prettig om in je gezicht te krijgen.
  • .e kunt ook de bal vangen en ‘m achter je hoofd op de grond tikken, hierdoor komt er meer rek op de buikspieren. Dit is alleen wel moeilijk te doen zonder je schouderbladen op de grond te laten komen, waardoor er spanning tussen de herhalingen verloren gaat.
  • Houd je kin van je borst, span bewust je buik aan en houd je navel in.
  • Deze oefening kan op snelheid, maar blijf de beweging gecontroleerd uitvoeren.

 

Gerelateerde oefeningen

Buikspier oefeningen - vlinder crunch - thumbVlinder crunch

halfgevorderd

Buikspieren oefening - crunch met kabel - thumbCrunch met kabel

gevorderd

Buikspier oefeningen - crunch achteroverhellend - thumbCrunch achterover

halfgevorderd

< terug naar BUIK