Twist met halter is een buikspieroefening die de schuine buikspieren aan spreekt. De belasting is anders dan de andere draai oefening omdat je bij deze oefening rechtop zit. Je zult vooral de interne en je core aanspreken.

Buikspier oefeningen - twist met halter

Uitvoering:

  1. Pak een lichte halterstang, leg deze op achter je nek op je schouders en ga op het uiteinde van een bankje zitten. Begin met een halter zonder gewicht en voer het gewicht pas op zodra je beter bekent bent met de beweging. Zit rechtop, je rug en nek volledig recht en je buik actief aangespannen. Dit is je startpositie.
  1. Draai nu gecontroleerd en langzaam heen en weer. Houd je rug, nek en hoofd constant rechtop. Concentreer je op je buikspieren en zorg ervoor dat je vanuit je taille draait en niet vanuit je heupen. Probeer ver te draaien zodat je goed de rek op je schuine buikspieren voelt, maar wel zover dat je goed controle kunt houden over het gewicht.

Doe 10-20 herhalingen per set met een lichter gewicht. E herhaling is 1 keer naar link en naar rechts.

Trainingstips:

  • Voer de oefening langzaam en gecontroleerd uit, ga niet met je lichaam slingeren of gooien.
  • Begin met een halter zonder gewicht en voer het gewicht pas op zodra je beter bekent bent met de beweging.
  • Doe deze oefening nooit met te zware gewichten, het kan een goede oefening zijn om je rug los te maken, maar je wilt niet veel gewicht op je wervels wanneer ze draaien.
  • Vergeet niet om goed te blijven adem halen en blijf rechtop zitten.

 

Gerelateerde oefeningen

Buikspier oefeningen - twist met halter - thumbTwist met halter

halfgevorderd

< terug naar BUIK