Pull-downs zijn een goede fitness oefening voor je rug. Je traint je vooral je lats, de zijkant van je rug. Ook je biceps spreek je aan.

Fitness oefeningen rug - pulldown neutrale greep

Pull-Down Neutraal uitvoering:

  1. Bevestig een lange stang aan de rug- of kabelmachine. Ga rechtop zitten met je voeten plat op de grond en je dijbenen stevig onder de eventuele kussens. Pak de stang op ongeveer 1 vuist breder dan schouderbreedte vast met een bovenhandse greep (handpalmen naar voren, duimen aan de binnenkant) en je armen gestrekt. Dit is je startpositie.
  2. Trek nu gecontroleerd de stang naar de bovenkant van je borst, waarbij je je ellebogen naar beneden en naar achteren beweegt. Knijp, wanneer je de stang zo dicht mogelijk op je brost hebt, de schouderbladen goed naar elkaar toe.
  3. Laat dan langzaam de stang weer naar boven komen voor de volgende herhaling. Adem uit bij het naar beneden trekken, en in bij het naar boven laten komen.

Doe 2-3 sets van 8-15 herhalingen, of zoveel als in je schema past.

Pull-Down Neutraal trainingstips:

  • Focus je bewust op het aanspannen van je rug.
  • Zorg ervoor dat je tijdens de oefening je rug iets gehold houdt, door je borst goed naar voren te houden.
  • Wanneer je te ver naar achter gaat hangen zal je de stang met je lichaamsgewicht naar beneden brengen en is de oefening minder effectief, probeer tijdens de oefeningen dus goed rechtop te blijven zitten.

 

Gerelateerde oefeningen

Fitness oefeningen rug - pulldown brede greep - thumbPulldown brede greep

vergevorderde

Fitness oefeningen rug - pulldown tot in nek - thumbPulldown tot in nek

gevorderde

< terug naar LATISSIMUS
< terug naar RUG