Rug oefeningen - Roemeense deadlift

De Roemeense Deadliftt is een lift waarbij je de houding van je lichaam volledig anders belast dan bij de neutrale deadlift. De belangrijkste focus licht op het natuurlijk hol houden van je onderrug.

Leg een halter in het squatrek, zodat je boven begint. Pak de halter vast op schouderbreedte met een overhandse greep (knokkels naar voren, handpalmen naar je lichaam). Houd je borst omhoog en houd je knieën heel licht gebogen, net genoeg om de spanning van je hamstrings te halen om zo je bewegingsbaan groter te maken. Buig langzaam naar beneden vanaf je heupen en laat de stang gecontroleerd over je heupen naar beneden zakken. Wanneer je voelt dat je onderrug wilt gaan buigen betekend het dat je diep genoeg bent en breng je de stang gecontroleerd naar boven vanuit je heupen door je onderrug aan te spannen, voor de volgende herhaling.

Zorg ervoor dat de stang de gehele oefening contact houdt met je benen, gebruik bewust je lats om de stang naar je benen te duwen. Je houding is erg belangrijk bij deze lift, er komt veel spanning op je rug te staan. Houd je onderrug de gehele oefening op slot in de natuurlijke holling. Houd je bovenlichaam recht, je nek in lijn met de rest van je lichaam.

De roemeense deadlift zal je helpen sterker te worden in je neutrale deadlift en draagt bij aan een goed ontwikkelde onderrug.

Doe sets van 5-10 herhalingen.

 < vorige | ga naar rugstrekken >

[hr style=solid-line margin_top=0 margin_bottom=0]
Dead-lift variaties voor de onderrug:
 Dumbbell dead-lift | Halfgevorderden/gevorderden
 Neutrale dead-lift | Gevorderden
> Roemeense dead-lift | Gevorderden
[hr style=solid-line margin_top=1 margin_bottom=1]

< Terug naar RUG