Neutraal kabel roeien is een fitness oefening voor de rug, waarbij je naast het midden van je rug ook je lats aanspreekt.

RUG-012 - rug oefeningen - zittend roeien neutraal - header

Uitvoering zittend kabelroeien:

  1. Bevestig de dubbele handgreep aan de kabelmachine. Ga goed rechtop op de bank zitten, met je knieën licht gebogen en je rug lichtjes gehold. Pak het de handvatten met gestrekte armen beet, dit is je startpositie.
  1. Trek nu, terwijl je uitademt, gecontroleerd het de handvatt richting de bovenkant van je buik, waarbij je de ellebogen langzaam buigt en langs je lichaam beweegt. Houd de ingetrokken positie heel even vast en knijp nog eens extra hard in je rugspieren waarbij je je concerteert op het naar achter brengen van de ellebogen en naar voren brengen van je borst.
  1. Laat het gewicht dan weer langzaam terugzakken voor de volgende herhaling, terwijl je inademt. Ga door tot je armen bijna weer helemaal gestrekt zijn en begin dan aan de volgende herhaling.

Doe 2-3 sets van 10-15 herhalingen.

Trainingstips zittend kabelroeien:

  • Laat de gewichtplaten tussen de herhalingen door niet helemaal op elkaar zakken zodat je geen spanning verliest.
  • Probeer bewust het midden van je rug aan te spannen, en voer de beweging gecontroleerd uit. Voorkom ten alle tijden dat je rug gebold is, maar houd deze zo recht mogelijk of licht gehold.

Gerelateerde oefeningen

Zittend kabelroeien smal

halfgevorderd

Fitness oefeningen rug - kabel roeien schuine bank - thumb Kabelroeien schuin

halfgevorderd

Fitness oefeningen rug - touw roeien naar nek - thumb Kabelroeien hoog

gevorderd

< terug naar MIDDENRUG
< terug naar RUG