De Arnold press is een variatie op het schouder drukken vernoemd naar Arnold Schwarzenegger, die de oefening gebruikte om in één beweging al de hoofdspieren in zijn schouders te trainen. Bij deze fitness oefening draai je tijdens het drukken je armen, wat ervoor zorgt dat je de stabiliteit in je schouder traint en je schouderrotatie.

Fitness schouder oefeningen - zittend arnold press - afbeelding

Uitvoering Arnold press

  1. Pak een bankje en zet de leuning helemaal omhoog op 90 graden. Pak twee gelijke dumbbels en ga op het bankje zitten met de dumbbells op je bovenbenen. Houd je rug recht tegen de bank en zet je voeten stevig op de grond. Gebruik je benen om de gewichten omhoog te doen. Til ze omhoog en draai ze zodat je handpalmen richting je lichaam zijn (duimen aan de buitenkant) met de dumbbells op schouder hoogte, druk je ellebogen dicht tegen je lichaam. Dit is je startpositie.
  2. Druk de dumbbels dan langzaam naar boven, terwijl je armen naar buiten draaien. Je begin dus met je handpalmen naar je lichaam (duimen aan de buitenkant), en eindigt boven met je handpalmen naar voren (duimen aan de binnenkant). Duw door tot je armen bijna volledig gestrekt zijn, laat de gewichten niet tegen elkaar komen.
  3. Boven aan niet vasthouden, maar direct de dumbbels laten zakken waarbij je de beweging omdraait. Dus laten zakken en tegelijk draaien tot de dumbbels weer beneden zijn met je handpalmen naar je toe. Herhaal de beweging.

Doe 2-3 sets van 8-12 herhalingen, of zoveel als in je schema past.

Trainingstips Arnold press

  • Laat alleen je armen bewegen en je schouders het werk doen, probeer de rest van je lichaam zo stil mogelijk te houden en houd je hoofd recht.
  • Begin altijd met een licht gewicht, vooral met een complexe oefening als deze, totdat je de beweging goed onder de knie hebt.
  • Verzwaar niet te snel en blijf letten op je vorm

 

Gerelateerde oefeningen

Fitness oefeningen schouders - zittend dumbbell drukken - thumbZittend dumbbell drukken

halfgevorderd

Fitness oefeningen schouders - staand dumbbell drukken neutrale greep thumbStaand neutraal drukken

halfgevorderd

Fitness oefeningen schouders - wisselend drukken - thumbZich-zag drukken

gevorderd

< terug naar SCHOUDERS