Liggende schouder flyes is een goede oefening voor het training van de achterkant van je schouders. Door de oefening liggend uit te voeren komt de nadruk nog meer op de achterkant van de schouders.

  1. Pak twee gelijke dumbbells en ga met je buik op een vlak bankje liggen, met je benen gestrekt naar achter. Houd de dumbbells vast met een neutrale greep (handpalmen naar elkaar toe, duimen naar voren). Laat je armen gestrekt naar beneden hangen met je ellebogen licht gebogen. Dit is je startpositie.
  1. Beweeg dan, terwijl je uitademt, de dumbbells van elkaar af naar achter toe in een zo groot mogelijke boog. Knijp hierbij je schouder bladen naar elkaar toe en ga door tot je armen volledig gespreid naast je zijn. Bovenaan heel even vasthouden en goed knijpen met je schouders.
  1. Laat het gewicht dan langzaam terugzakken in dezelfde grote beweging, om vervolgens aan de volgende herhaling te beginnen. Adem in bij het omhoog brengen, en uit bij het laten zakken.

Houd je rug recht en je benen zo stil mogelijk, alleen je armen bewegen. Houd je ellebogen de gehele oefening licht gebogen en in dezelfde stand. Dit is een isolatie oefening, gebruik een licht gewicht en focus je op de juiste beweging.

Doe 2-3 sets van 8-15 herhalingen, of zoveel als in je schema past.