Dumbbell drukken is een goede fitness oefening voor het opbouwen van meer kracht in je schouders. Het gebruik van een neutrale greep zorgt ervoor dat de belasting op je schouders anders is. Deze grip stelt je in staat zwaarder te drukken, wat goed is wanneer je voor kracht traint. Wanneer je last van je schouders krijgt met de standaard grip (handpalmen naar voren), dan is het goed om eens deze minder belastende greep te proberen.

Fitness oefeningen schouders - staand dumbbell drukken - afbeelding

Uitvoering dumbbell press

  1. Pak twee gelijke dumbbells en ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte en je knieƫn heel licht gebogen. Duw de dumbbels boven je hoofd en houd de ze daar vast met een neutrale greep, dus je handpalmen naar elkaar toe (duimen naar achter). Dit is je startpositie.
  2. Laat de dumbbels dan, terwijl je inademt, langzaam zakken tot naast je schouders. Houd je hoofd stil en blijf recht vooruit kijken. Zak door tot de dumbbells bijna gelijk zijn met je schouders.
  3. Druk dan, terwijl je uitademt, de dumbbells omhoog door je schouderspieren aan te spannen. Druk ze helemaal naar boven tot de startpositie, maar laat ze niet tegen elkaar botsen. Begin dan aan de volgende herhalingen.

Doe 2-3 sets van 8-15 herhalingen of zoveel als in je schema past.

Trainingstips:

  • Zorg ervoor dat je bewegingsbaan groot is, til de gewichten zo hoog mogelijk en laat ze zover mogelijk zakken.
  • Houd de hele beweging controle over het gewicht. Ga niet met de dumbbells gooien en laat ze gecontroleerd zakken. Drukken met je schouders is een effectieve oefening, maar alleen als je uitvoering goed is.
  • Pas op dat je niet te snel verzwaard, goede vorm is belangrijk dan veel gewicht.

 

Gerelateerde oefeningen

Fitness oefeningen schouders - zittend dumbbell drukken - thumbZittend dumbbell drukken

halfgevorderd

Fitness schouder oefeningen - zittend arnold press - thumbArnold press

gevorderd

Fitness oefeningen schouders - wisselend drukken - thumbZich-zag drukken

gevorderd

< terug naar SCHOUDERS