Schoudersdrukken met halter is een veelgebruikte oefening voor het opbouwen van kracht en massa in de schouders. Door het gebruik van een halter ben je stabieler, en kun je meer gewicht drukken, en je grote schouderspieren zwaar aanpakken. De staande variant is uitdagender dan de zittende, omdat je nu niet geholpen word recht overeind te blijven en je rug dus harder moet werken. Heb je problemen met je rug, doe dan de zittende variant.

Fitness oefeningen schouders - staand halter drukken

Zittend halter drukken uitvoering

  1. Pak de stang vast met een overhandse greep (handplamen naar voren, duimen aan de binnenkant) met je handen iets wijder dan schouderbreedte. Druk het gewicht dan omhoog, tot je armen bijna helemaal recht zijn, maar met een lichte buiging in je ellebogen. Dit is je startpostie.
  2. Laat de halter dan, terwijl je inademt, langzaam zakken richting de bovenkant van je borst, totdat deze bijna je schouders raakt. Laat het gewicht niet tot op je schouders en sleutelbeen komen.
  3. Druk de halter dan, terwijl je uitademt, omhoog door je schouders aan te spannen. Ga door tot je armen weer bijna helemaal gestrekt zijn en begin dan aan de volgende herhaling.

Doe 2-3 sets van 8-15 herhalingen of zoveel als in je schema past.

Trainingstips zittend halter drukken

  • Zorg ervoor dat je rug recht blijf de gehele oefening en span je buik aan. Je vorm is zeer belangrijk, vooral bij deze staande uitvoering.
  • Houd de beweging gecontroleerd en groot, pak dus een gewicht waarbij je de hele beweging uit kunt voeren.
  • Laat de halter tussen de herhalingen door niet op je borst of sleutelbeen rusten en zet je armen bovenaan niet op slot, maar houd constant spanning op je schouders.

Gerelateerde oefeningen

< terug naar SCHOUDERS