Zijwaarts kabel heffen is een goede isolatie oefening voor zijkant van je schouders. Het gebruik van de kabel zorgt ervoor dat er constant spanning op je spieren staat, zodat je je schouders flink kunt verzuren.

Schouder fitness oefening - staand zijwaarts kabelheffen

Uitvoering:

  1. Bevestig een enkel handvat aan de kabelmachine en zet de pulley op de laagste stand. Ga schuin met je linkerzij naar de machine toe staan en pak het handvat beet in je rechterhand met een neutrale geep (duim naar voren, pink naar je lichaam). Ga rechtop staan en doe een stapje naar rechts zodat het gewicht van het het rek komt. Houd je rechterarm gestrekt voor je lichaam langs en je elleboog licht gebogen. Dit is je startpositie.
  1. Hef nu, terwijl je uitademt, je rechterarm omhoog in een zo groot mogelijke boog. Houd hierbij je arm licht gebogen en houd je elleboog hoog. Ga door tot je hand ongeveer op schouder hoogte is. Houd bovenaan even vast en knijp goed in je schouder.
  1. Laat het gewicht dan weer langzaam naar beneden zakken voor de volgende herhaling. Maak eerst alle herhalingen of voor rechts en doe dan je linkerarm, waarbij je met je rechterzij naar de machine gaat staan.

Doe 2-3 sets van 8-15 herhalingen, of zoveel als in je schema past.

Trainingstips:

  • Bij deze isolatie oefening is de uitvoering heel belangrijk. Je vorm is belangrijker dan het gewicht. Begin dus licht.
  • Let erop dat je rechtop staat, met je schouders naar achter en je rug recht.
  • Focus erop om de zijkant van je schouder constant onder spanning te houden.
  • Het is belangrijk om je elleboog hoog te houder, anders breng je namelijk de spanning naar de voorkant van je schouders.
  • Ga niet zwaaien, maar voer de beweging langzaam en gecontroleerd uit.

 

Gerelateerde oefeningen

Schouder fitness oefening - voorwaards kabel heffen - thumbVoorwaarts kabel heffen

halfgevorderd

fitness oefeningen schouders - zittend kabel opduwen - thumbZittend kabel opduwen

halfgevorderd

< terug naar SCHOUDERS