Je schouders is een complexe spiergroep, die iedere kant op kracht levert. De rotatie spieren in je schouders kun je snel blesseren. Uitwaarts roteren met een kabel is een goede oefening voor sterke en gezonde schouders.

Schouder fitness oefening - uitwaards roteren

Uitvoering:

  1. Bevestig een enkel handvat aan de kabelmachine en zet de pulley op elleboog hoogte. Selecteer een licht gewicht. Ga met je linkerzij naar de kabelmachine staan en pak met je rechterarm het handvat vast. Neem een stapje op zij zodat het gewicht op de kabel komt te staan. Je kunt de oefening ook zittend uitvoeren, waarbij je de pulley lager instelt. Plaats je rechter elleboog naast je zij en buig je arm in een hoek van 90 graden, met je onderarm over je lichaam. Dit is je startpositie.
  1. Trek nu aan het handvat door je schouder naar buiten draaien, je hand beweegt hierbij in een zo groot mogelijk boog naar buiten. Houd je onderarm de hele beweging haaks op je bovenarm.
  1. Laat de arm dan weer heel langzaam terug draaien naar je buik voor de volgende herhaling. Maak af voor rechts en doe dan links.

Doe 2-3 sets van 8-10 herhalingen per arm.

Trainingstips:

  • Gebruik voor deze oefening nooit zware gewichten, je loopt dan grote risico op blessures.
  • Begin zo licht als kan, en zelfs gevorderden hoeven vaak niet veel zwaarder dan 5kg te gaan.
  • Dit is een oefening voor meer mobiliteit en gezonde schouders, waarbij de juiste uitvoering het belangrijkst is.

Gerelateerde oefeningen

Schouder fitness oefening - cubaans heffen - thumbCubaans heffen

gevorderd

< terug naar SCHOUDERS